Aita on teidän kotinne käyntikortti!
 Pihoja ympäröiviä ratkaisua on useita. Olisi se sitten katseiden suojelua ja oman tontin rajaamista varten, tai lasten ja eläinten turvallisen liikkumisen turvaamiseksi.
Kauneus yhtenä elementtinä ajatellen.
 Aidan hankimisessa pitäisi miettiä mikä olisi käytännössä juuri teille sopiva ratkaisu. Erilaisten vaihtoehtojen pohdinnassa olisi kohtuullista ottaa myös naapuri mukaan projektiin, ja ehkä jopa jakaamaan kustannuksia!

Löydettyäsi sen oikean, pitäisi seuraavaksi päättää miten aita ilmestyisi tontille ja missä sijaitsesivat aidan portit.
 Tämän jälkeen tulisi merkata kaikki aitalinjan tulevat kulmat ja mitata niiden väliset matkat saadakseen aidan kokonaispituuden metreinä.
 Pihalla aitalinjaa mitattaessa olisi suositeltavaa huomioida tontin omaperäisyydet, tasaisuudet sekä kasvilisuudet. Nämä tekijät voivat vaikuttaa paljon asennustöihin, sekä materiaalien laskelmaan.
Hyvä olisi myös olla tiedollinen ympärillä sijaitsevistä putkista sekä kaapeleista.

Metalliaidan- ja porttien mittauksessa huomioitavaa
Tietyissä aitamalleissa kuten Metalliaidoissa lisääntyy mitattaessa elementin mitalle myös tolpan leveys, koska kiinnitystapa on eri kuin esimerkiksi tavallisessa elementtiaidassa, missä elementit asennettaan toisiinsa kiinni.
 Portin mitan mitoituksessa, varsinkin jos etäisyys on määritelty, tulisi laskea mukaan portin tolpat, saranat, lukonkieli sekä sen vastakappale, mitkä kokonaisuudessa voi vaikuta portin kokonaismittaan jopa noin 20cm-lla.
 Tehdasporttien mitat on normaalisti pyöreät ja mitotettu tolpan keskikohdasta, mutta jos tehtaalta tullut portti ei näytä sopivansa kooltaan millään, niin erikoismitoitetun portin pystyy myös tilaamaan (kestää noin 3 viikkoa).

Elementtiaidat:
Aidanmalli missä elementti koostuu sekä kolmesta metallilangasta (2D) tai yhdestä metallilangasta (3D) on asennettava vaaka vaateriin. Epätasaisen maaston esiintyessä aita-rakennelman tulee tehdä porrastuksia.
Paljon korkeuseroja heittävässä maaperässä voi asennuksessa tarvita jopa pidempiä tolppia.
 2D-aita tunnettu myös nimellä kolmilanka-aita tai säleaita. Näitä löytyy kahdella eri paksuudella, 6/5/6mm tai 8/6/8mm.
 Tehdasväreistä löytyy Ral6005 vihreä ja Ral7016 harmaa. Materiaalit ovat kuumasinkitettyjä ja pulverimaalattuja.
 3D-aitaa löytyy pulverimaalattuna kuin myös pelkällä sinkillä. Metallilanka on paksuudelta 4mm tai 5mm. Hitsatulle elementille antaa lisää näkyvyyttä sekä vahvuutta sen omaperäinen V- viilto, mistä myös nimike 3D.
 Elementtiaidat asennettaan 40x60mm neliskulmaisilla tolpilla ja siihen tarkoitettuilla U-kiinnikkeillä.

Verkkoaidat:
Laajalla valikkoimalla esintyviä verkkoaitoja löytyy eri paksuuksilla ja erivärisinä, ja eri kohteisiin. Verkkoaidalle omapäräistä ovat tukitolpat, mitkä on asennettava jokaiseen kulmaan sekä noin 25metrin välein, että aidantolpat ei antaisi
perikseen kun verkkoa kiristettään loppullista tulosta varten.
 Verkkoaidan tekee erinomaiseksi sen edullinen hinta sekä mahdollisuus joustavuuteen eri maastoissa. Lisäksi verkkoaita on melko huoltovapaa.
 Tunnettuimista verkkotyypeistä 'panssariverkkoaita' on kestävä punottu verkko, mikä asennettaan ripustamalla verkko tolppien välissä olevalle kiristyslangalle. Se tekee siitä mahtavan koira-aidan myös pienimille koirille, koska verkon saa asennettu tosi lähelle maata myös epätasaisella maalla!
 Hitsattu verkkoaita niinkuin nimikin sanoo on tekemistä hitsatun verkon kanssa. Verkkoa löytyy eri silmäkoolla sekä eri paksuudella. Tasaiselle maastolle asennettu hitsattu verkkoaita näyttää upealta!
 Molemmat materiaalit ovat sinkitettyjä ja pvc eli muovikalvotettuja. Panssariverkkoa saa myös pelkällä sinkillä!
 Eläinverkkoa löytyy hitsattuna kuin punottuna, verkkoa saa myös alhaalta pienenevällä silmällä. Materiaalit ovat kuumasinkitettyjä.
 Verkkoaidan asennuksessa käytettään normaalisti pyöreitä tolppia. Valikoimasta löytyy myös profiilitolppia, missä kiinnitys tapahtuu sinkilällä. Eläinverkon asennuksessa käytetään suurimmaksi osaksi puutolppia.
 Jos perustukset tehdään betonilla, on tolppien oltava vähintään 50cm pidempiä kuin aita itse.

Portit:
Portin valinnassa on kaksi vaihtoehtoa: yksi tilata se valmiiksi päällystettynä, tai toinen tilata portti pelkkänä runkona.
 Rungollisella portilla voi itse päättää millaisen päällysteen haluaa portille, olisi se sitten elementti, puu tai jopa komposiitti.
 Kaikki portit ovat kuumasinkitettyjä sekä pulverimaalattuja tehdasväreillä Ral6005 vihreä ja Ral7016 harmaa.
 Porteille tulee mukaan saranat ja yksinkertainen lukko.

Avuliaat ja ystävälliset omistajat ovat valmiita auttaamaan teitä teidän aitaprojektissa ja aitaprojektin jokaisella askeleella!
Kysy myös hintatarjousta aitamateriaaleille!